הבית בהוד-השרון – ללכת בעקבות הפס השחור

  • דירת 4 חדרים 

  • שטח הדירה: 140 מ"ר

  • הדיירים: זוג בשנות הארבעים

עם הכניסה לדירה הזו בהוד-השרון, לא תוכלו לפספס אותו -  את הפס השחור.

הפס שהלך איתנו לכל אורך תהליך התכנון והעיצוב ויצר עניין והפתעה מכל נקודת מבט, הן באמצעות 

פס הצבע השחור שנמשח במאוזן ובמאונך בתקרה ועל הקירות והן באמצעות הריהוט, הסטריפים הארוכים של מיזוג האוויר ועוד שתוכננו ועוצבו גם הם כפסים המשלימים את הקונספט. 

 

הדירה הזו השתנתה מן הקצה אל הקצה וחוץ מכמה אקססוריז שנשארו ממה שהיה כאן קודם, ה-כל השתנה:

 

  • תכנון מחדש של האזור הפרטי: שני חדרים הפכו להיות סוויטה מפנקת, מעוצבת ונעימה שהותאמה בדיוק לצרכי הדיירים

  • חדרי הרחצה תוכננו ועוצבו עד הפרט האחרון

  • במרכז חלל האירוח הוצב אי בצורת חצי עיגול (מי אמר שאי צריך להיות מלבן או ריבוע?!) והוא משמש גם לישיבה וגם לאחסון

  • ספריית ברזל, משולבת פליז וזכוכית, תוכננה במיוחד לאזור הכניסה לבית והיא מהווה פריט עיצובי מאוד מרכזי ומיוחד בחלל

  • המטבח עבר "מתיחת פנים", כשאחד הדברים הבולטים בו הוא חיפוי הזכוכית שהדבקנו על הקיר ועליו המשפט האלמותי, שבו שינינו אות אחת בלבד והענקנו לו משמעות חדשה בבית שבו לא ממש אוהבים לבשל.

  • אחסון-אחסון-אחסון – זו היתה הדרישה הכי מרכזית ומשמעותית של בעלי הבית. דבר שקיבל ביטוי בתכנון כל פינה וכל רהיט בבית הזה. אז תכננו ארון כלים, ארון מעילים, ארון שירות בחדרי הרחצה, ארונות כיור גדולים, שידת שירות נוספת במטבח, שידה ארוכה במיוחד בחדר השינה (שבה שילבנו גם פינת איפור), ספריות וחדרי ארונות מרווחים ומתוכננים לפרטי פרטים ועוד ועוד... 

  • התאורה קיבלה גם בבית הזה מקום של כבוד - הן בתכנון, הן בעיצוב והן בגופי התאורה שנבחרו בקפידה. גופי תאורה שחורים שולבו בפס הצבע השחור והם מתגלים רק כשמדליקים אותם.


כל אלה ועוד (ריהוט חדש, וילונות, שטיחים ושאר ריהוט משלים) יצרו את הבית השונה והמיוחד הזה.
 

צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל